Sergiu Tofilat

Blog de analize economice

About

Date succinte despre studii şi experienţa profesională pot fi accesate pe contul de LinkedIn sau pagina de facebook.
Advertisements

2 thoughts on “About

 1. Sergiu , sînt proprietarul unei mici benzinării,care nu poate concura cu companiile mari pe piaţă, de la 01-06-16 ANRE a plafonat preţurile cu amănuntul (le-a micşorat) , dar preţurile angro sau ridicat foarte mult, rentabilitatea fiind foarte mică -abea achităm impozitele ,energia electrică şi leafa angajaţilor-despre venitul nostru nici nu merge vorba-sîntem pe cale de închidere in toiul lucrărilor pe cîmp ,dar ce vom face pe timp de iarnă ? Unde sa văzut în econimia de piaţă să fie dictate preţurile?Eu nu sînt singur în aşa situaţie.Care este din punctul tău de vedere în ieşirea din situaţie?Posibil de ataсat în judecată deciziile ANRE ,cu cifre reale în mînă ?Sîntem gata de colaborare, cît şi de achitare a tuturor cheltuielilor şi onorariu.Cu mare speranţă aştept răspuns.

  Like

  1. Ghenadie
   1. Despre punctul meu de vedere, cât şi a celorlalţi colegi, l-am expus într-un document aici:
   http://ipre.md/nota-analitica-noua-metodologie-de-plafonare-a-preturilor-la-carburanti-afecteaza-concurenta-si-activitatea-companiilor-petroliere-mici/
   2. Judecata nu va ajuta, pentru că trebuie modificată legea (privind piaţa produselor petroliere), aici trebuie să vă uniţi cu mai multe companii petroliere mici şi să bombardaţi cu petiţii Parlamentul şi Comisia economie, buget şi finanţe. Să cereţi modificarea legii. În toate ţările dezvoltate piaţa petrolieră e liberalizată, numai la noi statul dictează preţurile.
   3. Între timp se poate de adresat la ANRE să revadă acea marjă comercială specifică. Mai exact să anuleze “coeficientul de eficienţă” de 15-20%, pentru că este unul absolut arbitrat, luat din pod.
   Fără voinţa Parlamentului nu prea avem ce face…

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: